Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ… ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ


i_am_greek-1-nai

H καμπάνια είναι εκπληκτική κι έχει κεντρικό μήνυμα “Είμαι Έλληνας, θέλω να γυρίσω στη πατρίδα”. Θα μπορούσε ίσως να είναι πιο επιθετική και να λέει "φέρτε πίσω τα κλεμμένα"...
Ο εμπνευστής της όμως είναι ευγενής και επέλεξε το πρώτο. 

Αυτή είναι η φράση και το κεντρικό μήνυμα που αποστέλλεται παντού μέσο διαδικτύου, από την Ανεξάρτητη εθελοντική κίνηση με σκοπό την επιστροφή των Ελληνικών αρχαιοτήτων που παράνομα κρατούνται εκτός Ελλάδας. Εμπνευστής και δημιουργός είναι ο Μουσικοσυνθέτης και φωτογράφος Ares Kalogeropoulos ο οποίος διαμένει και δραστηριοποιείται στο Oldenburg της Βόρειας Γερμανίας.


i_am_greek-2-nai

Η Ανεξάρτητη αυτή κίνηση, απέκτησε χιλιάδες υποστηρικτές στο διαδίκτυο, μιας και ξεκίνησε μέσω Facebook, από το προσωπικό Προφίλ του Ares Καλογερόπουλος, ο οποίος γράφει: “Το μήνυμα " I AM GREEK AND Η WANNA GO HOME " καθώς και η αισθητική ματια που συνοδεύει τις εικόνες, είναι δημιουργημένες ώστε να χτυπήσουν τις πόρτες του συναισθήματος εντός και εκτός Ελλάδας.

i_am_greek-3-nai
Για αυτό το λόγο άλλωστε επικοινωνείται στην Αγγλική γλώσσα. Το δεύτερο μήνυμα που συνοδεύει αυτήν την κίνηση είναι " Our Badget is our Love" που δηλώνει ξεκάθαρα πως απλώς και μόνο με την αγάπη μας για την Ελλάδα και τον κοινό στόχο, μπορεί αυτή η κίνηση να επικοινωνηθεί, έξω από χρηματοδοτήσεις και κονδύλια στήριξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου