Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

WSJ: "Μια συμφωνία εξαθλίωσης για την Ελλάδα" - Λ.Παπαδήμος: "Ποιες εκλογές;"!



Την ώρα που η υπογραφόταν η συμφωνία στις Βρυξέλλες για να καταβληθούν επιπλέον 40 δισ. στις ελληνικές τράπεζες (τα οποία θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός, φυσικά) από το πακέτο των 130 δισ. ευρώ και ο τραγικός και μοιραίος για την Ελλάδα, τραπεζίτης Λουκάς Παπαδήμος έδινε άλλη μία συνέντευξη υποδυόμενος τον "πρωθυπουργό", η Wall Street Journal κυριολεκτικά "ξεβράκωνε" την συμφωνία:


«Είναι εύκολο να χαθεί κανείς στις λεπτομέρειες, τις συντομογραφίες και τα ακρωνύμια που περιβάλλουν το πακέτο διάσωσης από πέρυσι το καλοκαίρι. Αλλά μην κάνετε λάθος, παραμένει μια άθλια συμφωνία τόσο για την ίδια την Ελλάδα όσο και για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους» γράφει αρθρογράφος της Wall Street Journal σήμερα, σχετικά με το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας και τα όσα υποστηρίζει ο Λ.Παπαδήμος..

Ο συντάκτης του άρθρου υποστηρίζει ότι η συμφωνία αυτή συνιστά «μια τεράστια πολιτική και οικονομική ωρολογιακή βόμβα που μπορεί να εκραγεί τα επόμενα χρόνια».

«Μια λεπτομέρεια» αναφέρει το άρθρο «το σχέδιο δεν θα σώσει στην πραγματικότητα την Ελλάδα. Με τη συμφωνία, οι περικοπές δαπανών του ελληνικού προϋπολογισμού θα αγγίξουν το 20% του ΑΕΠ, τις μεγαλύτερες που έχει κάνει ποτέ χώρα στην ιστορία».



Με απλά λόγια, αυτό που γράφουμε εδώ και δύο χρόνια: Ότι η Ελλάδα καταστρέφεται, οι φορολογούμενοι στην Ευρώπη θα πληρώσουν και οι τράπεζες θα απολαύσουν τις τοκογλυφικές τους δραστηριότητες.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα ο Παπαδήμος, σφυρίζει και πάλι αδιάφορα για τις εκλογές δηλώνοντας ότι: «Αποφάσεις για την προκήρυξη εκλογών, όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο της»! Και πότε; Κανείς δεν ξέρει! Μήπως θα έπρεπε να ερωτηθεί από τον Α.Σαμαρά για το πότε σκοπευει να κάνει εκλογές;

Μάλιστα προσπάθηε να το "παίξει" και "αντιστασιακός", λέγοντας: "Δεν συζητείται και ούτε είναι αποδεκτή η "απαίτηση" για επίτροπο στην Ελλάδα" Για να συμπληρώσει: "Απλά η παρουσία της τρόϊκας θα ενισχυθεί!". Είπαμε κι εμείς...

Σε ότι αφορά την πρόβλεψή του ότι «Ίσως από τα μέσα του επόμενου χρόνου να είναι ορατά τα σημεία ανάπτυξης», αν υπήρχε μετρητής ψέματος στην αίθουσα, θα έπρεπε να είχε σπάσει από την υπερθέρμανση

Την ίδια στιγμή εξαίρεση από το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων με νόμισμα αναφοράς το γεν, που κατέχουν Ιάπωνες ομολογιούχοι, ζητά η τράπεζα Shinsei και απειλεί με προσφυγή στα διεθνή όργανα ζητώντας την πτώχευσης της Ελλάδας.

Τα ομόλογα έχουν συνολική αξία περίπου 1 δισ. ευρώ (108,7 δις. γεν). «Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να υποσχεθεί οτιδήποτε αυτή τη στιγμή όσον αφορά τη μεταχείριση των συγκεκριμένων ομολόγων που κατέχονται από κατοίκους της Ιαπωνίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου