Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Tι ειρωνεία...

Η "θεϊκή" ποίηση του Ελύτη, μεταφρασμένη στη γλώσσα της Μέρκελ...
Είναι 1982, ο Μίκης Θεοδωράκης στην Ανατολική Γερμανία μαγεύει με τη μουσική του κι ο Ελύτης με την ποίησή του. Η Αγκέλα ήταν μάλλον απούσα...


"Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ...Μη παρακαλώ σας μη, λησμονάτε τη χώρα μου..."

Κωπηλασία

2 σχόλια:

  1. Επειδή έχω βαρεθεί αυτήν την χαμηλού επιπέδου αντιγερμανική προπαγάνδα, σας απαντώ το εξής:

    1. Η Μέρκελ όχι μόνο ήταν παρούσα αλλά συμμετείχε σε πολλές εκστρατείες υπέρ της εξόριστης κομμουνιστικής ελίτ (συνεπώς και υπέρ του Θεοδωράκη).

    2. Η Μέρκελ δεν έχει καμία σχέση με τους ναζί. Αντιθέτως, υπήρξε αρχηγός της ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ νεολαίας στην DDR. Κατανοητό;

    3. Δείτε σε ποια θέση βρίσκεται η ελληνική ποίηση στα γερμανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και σε ποια στα αντίστοιχα ελληνικά.

    ΑΝ είναι να κάνει κάποιος κριτική, ας την κάνει σοβαρά τουλάχιστον και όχι σα να είδε πριν όλες τις ταινίες του Spielberg για τον Β.Παγκ. Πόλεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Αγαπητό (εκνευρισμένο) Ανώνυμο

    Κατ' αρχάς είναι εντυπωσιακή η γνώση σας για το παρελθόν της Μέρκελ...Θα θέλαμε και στοιχεία βέβαια για τη συμμετοχή της στις εκστρατείες που αναφέρατε...
    Για το 3 έχετε απόλυτο δίκιο και συμφωνούμε.
    Για το 2: Ποιος είπε τη Μέρκελ ναζί; Κανείς! Αν βέβαια ήταν αρχηγός της κομμουνιστικής νεολαίας στην DDR και τώρα συμπεριφέρεται ως ναζί στην χώρα μας, τότε δικαιούμαστε όχι μόνο την κριτική, αλλά πολλά περισσότερα!

    Ο στόχος του βίντεο ήταν να καταδείξει την αποδοχή του Ελληνικού πολιτισμού από την DDR, στην οποία μεγάλωσε η Μέρκελ, σε αντιδιαστολή με τον "ήλιο της δικαιοσύνης" που έκρυψε η ίδια χρησιμοποιώντας τη σκιά των οικονομικών αφεντικών της από την χώρα μας.

    Τα υπόλοιπα κακοπροαίρετα για τον Spielberg σας τα επιστρέφουμε διπλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή