Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Σάμπως να γίναμε μοντέρνοι…


Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Σε μια Ελλάδα που παραπαίει. Σε μια Ελλάδα που θεωρεί αναχρονιστικό και πισωγύρισμα να τιμούμε ανθρώπους που ξεπέρασαν τις όποιες αδυναμίες τους (άνθρωποι ήταν) και έκαναν μια τρελή Επανάσταση κόντρα σε κάθε λογική. Κι αν δεν το πιστεύει κάποιος ας ανατρέξει στους ξένους συγγραφείς της εποχής να δει πως μιλάνε για τους Έλληνες. 
Μια χώρα που ενώ θεωρεί αναχρονιστικό και βαρετό να τιμά ανθρώπους του 1821 της είναι πολύ εύκολο και…διασκεδαστικό να τιμά ψεύτες και διάφορους τυχάρπαστους κάθε 4 χρόνια στις κάλπες. 
Μια χώρα που γεμίζει δήθεν φερέλπιδες μορφωμένους νέους με πτυχία, διατριβές, εργασίες, συγγράμματα που όμως από τα γρανάζια του κόμματος δεν φεύγουνε ποτέ. Η σιγουριά του κόμματος βλέπετε. Μια Ελλάδα που τα πραγματικά άξια μυαλά με ή χωρίς πτυχία και κυρίως ανεξάρτητα από κομματικές δεσμεύσεις τα ρίχνει στον καιάδα της αφάνειας. Σάμπως τι είδε η Ελλάδα από τους μορφωμένους; Και αρκετοί νέοι μορφωμένοι της εποχής μας (και της Φλώρινας βεβαίως) είναι μια μακιγιαρισμένη κόπια των παλαιότερων. Εμείς, λένε, θα αλλάξουμε τα κόμματα από μέσα…Και μετά καληνύχτα σας.
Δυστυχώς ως απλός πολίτης αυτής της χώρας είμαι απογοητευμένος από τους νέους αυτής της χώρας. Λίγοι είναι αυτοί που πραγματικά δεν είναι στα γρανάζια των κομμάτων και ενδιαφέρονται για το μέλλον τους και το μέλλον της Ελλάδας. 
Μας έφαγε ο μοντερνισμός…Όλοι γίνανε δήθεν και μοστράρουν νέα φιλοσοφία. 
Τι χρειάζεται ένας νέος για να ανέλθει στην πολιτική ζωή; Δραστηριότητα σε συλλόγους και φορείς, διάφορα επιστημονικά συγγράμματα και παρουσίες σε πολιτικές συζητήσεις, προφίλ και βιογραφικό και είναι έτοιμος.
«Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί ΠΑΡΤΗΣ…» πλέον…
Σάμπως να γίναμε λοιπόν μοντέρνοι…Παραμοντερνίστηκαμε…
Είμαστε στο ΕΓΩ και όχι στο ΕΜΕΙΣ πλέον…

Καλή επέτειο λοιπόν και καλή αυτοκριτική…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου