Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Η πατρίδα στις λέξεις του Αλέξη...


Γράφει η Δέσποινα Μπακάλη
     
Αφού χαρίσαμε τις λέξεις «πρόοδος» και «δημοκράτης» παραδίδοντας τις αμαχητί στο λεξιλόγιο της αριστεράς, λες και η παράταξη που έφερε τη Δημοκρατία στη χώρα είναι μη δημοκρατική, η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη και επιμένει στην ευρωπαϊκή της πορεία είναι αναχρονιστική, έρχεται τώρα ο Αλέξης να μιλήσει και για την «Πατρίδα» . Ο ιδεολογικός εκφραστής των..«μπαχαλάκηδων», ο υποστηρικτής του κάθε πυρπολητή της Σημαίας, ο απολογητής της Υπατίας, ο «ηγέτης» του κόμματος που θεωρεί τον Ελληνικό Στρατό στην Κύπρο δύναμη κατοχής, μετατρέπεται τις τελευταίες εβδομάδες σε όψιμο πατριδολάγνο μιλώντας για «έσχατη προδοσία για τον ελληνικό λαό και για την πατρίδα» και «ότι αλλά μάλλον κάποιοι Έλληνες δεν είναι και τόσο Έλληνες».

Να μιλήσει, ο Αλέξης, για την Πατρίδα, αλλά προηγουμένως πρέπει να μας απαντήσει:

Πιστεύει ακόμα αυτός και οι συνιστώσες του κόμματός του , στο «δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του Μακεδονικού Λαού»; Υπάρχει για τον Αλέξη (γιατί για εμάς δεν υπάρχει), «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα;
Καταδίκασε ποτέ πολιτικά τις αποφάσεις της Κομιντέρν περί δημιουργίας «μακεδονικού κράτους» στην οποία συμμετείχαν αποφασιστικά και οι σύντροφοι του του τότε ΚΚΕ; Ποια είναι η άποψή του για την μειονότητα στη Θράκη; Τι πιστεύει για τη λύση του “Κυπριακού”; Πιστεύει σε δικοινοτική – διζωνική συνομοσπονδία, ή σε ένα κράτος με δυο εθνικές οντότητες; Άσε Αλέξη την πατριδολαγνεία. Δεν ταιριάζει στο προφίλ και στην ιστορία σας. Δεν μπορεί να χωρέσει ο δήθεν προλεταριακός διεθνισμός σας, με τα εθνικά μας συμφέροντα. Με την υπεράσπιση της εθνικής μας ιδιοσυστασίας και της εθνικής μας ταυτότητας. Για εσάς ο στρατός μας είναι όργανο καταπίεσης του καπιταλιστικού συστήματος και τίποτε άλλο. Για εμάς εγγύηση για την εθνική κυριαρχία και συνεκτικός κρίκος της ιστορικής μας παράδοσης και εθνικής μας συνέχειας. Εσείς δεν ριγήσατε όταν όλη η Ελλάδα είδε τον Εύζωνα, εν μέσω δακρυγόνων, να μένει αταλάντευτος στη σκοπιά του μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι». Γιατί πιθανόν για εσάς εκείνα τα «ψιλά γράμματα», που είναι χαραγμένα στον τοίχο πίσω από τον Εύζωνα, μάλλον δεν σημαίνουν και πολλά.

Ξέρεις όμως γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Γιατί, Αλέξη, βρίσκεστε σε ιδεολογική σύγχυση. Γιατί παραφράσατε τον μαρξισμό και από εργαλείο ανάλυσης τον κάνατε ιδεολογία. Γιατί αδυνατείτε να κατανοήσετε το ρόλο των εθνικών κρατικών συγκροτήσεων στην κοινωνική εξέλιξη. Γιατί νομίσατε ότι η ταξική δομή του (σοσιαλιστικού) κράτους που ονειρεύεστε μπορεί να αναιρέσει τον εθνικό χαρακτήρα της κοινωνίας. Το δοκίμασαν. Και απέτυχαν. Η εθνική αναγέννηση των λαών της τέως ΕΣΣΔ και μάλιστα με τέτοια δυναμική απέδειξε ότι οι εθνικές παραδόσεις δεν καταλύονται έτσι εύκολα, ούτε με την πυγμή των γκουλάγκ. Να μιλήσουμε όλοι για Πατρίδα, να μιλήσουμε όλοι για την Ελλάδα μας! Πρώτα όμως να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Αυτή η λέξη δε χαρίζεται Αλέξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου