Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

To "πλούσιο" βιογραφικό του Λουκά Παπαδήμου


Λουκάς Παπαδήμος — Βιογραφικό (Χάρβαρντ)
=== Επισκέπτης Καθηγητής της Δημόσιας Πολιτικής (Χάρβαρντ), είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Senior Fellow στο Κέντρο Χρηματοοικονομικών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Γκαίτε της Φρανκφούρτης.
=== Ο κ. Παπαδήμος απόκτησε πτυχίο Bachelor of Science στη Φυσική, πτυχίο Master of Science Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και διδακτορικό δίπλωμα στα οικονομικά, όλα από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης.
=== Δίδαξε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια 1975 – 1984 και στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας 1988 – 1993. Υπηρέτησε ως ανώτερος οικονομολόγος στην Federal Reserve Bank της Βοστόνης το 1980.
=== Κατείχε τη θέση του Οικονομικού Συμβούλου (Chief Economist) στην Τράπεζα της Ελλάδα από το 1985 έως το 1993, όταν διορίστηκε Υποδιοικητής. Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδα 1994 – 2002. Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας 2002 – 2010.
=== Από το 2010 έως και αυτή τη στιγμή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!!
=== Έχει διατελέσει μέλος σε διάφορα διοικητικά συμβούλια και επιτροπές, συμπεριλαμβανομένων του Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της ΕΕ. Οικονομική και Δημοσιονομική Επιτροπή. Είναι μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε θέματα μακροοικονομικής θεωρίας, για τη δομή και τη λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών, για τη νομισματική ανάλυση και πολιτική, καθώς και για θέματα που αφορούν την οικονομική απόδοση, τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την οικονομική πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΤΙ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΣΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ???

ΜΑΘΗΜΑ PED-231: «Η παγκόσμια οικονομική κρίση: πολιτικές απαντήσεις και προκλήσεις»
Εξάμηνο: Εαρινό —- Διδάσκων: Λουκάς Παπαδήμος
Συνοπτική Περιγραφή Μαθήματος:
Το μάθημα αυτό εξετάζει τις πολιτικές που στοχεύουν στην πρόληψη και τη διαχείριση των οικονομικών κρίσεων, υπό το πρίσμα των πρόσφατων εμπειριών. Τα θέματα που καλύπτονται περιλαμβάνουν: τις μακροοικονομικές και μικροοικονομικές αιτίες και παράγοντες που συμβάλλουν στην παγκόσμια οικονομική κρίση — Ο ρόλος της κεντρικής τράπεζας και των πολιτικών για τη διαχείριση κρίσεων και την πρόληψη τους — Δέσμες φορολογικών κινήτρων και σχεδίων στήριξης των τραπεζών — Χρηματοπιστωτική κανονιστική μεταρρύθμιση και η διαδικασία της G20 — Συστημικός κίνδυνος και μακροπροληπτική εποπτεία — Η δημοσιονομική κληρονομιά της χρηματοπιστωτικής αναταραχής και της οικονομικής ύφεσης — και Η Ευρωπαϊκή κρίση του δημόσιου χρέους.
ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΛΟΥΚΑΣ = ΜΙΤ + ΧΑΡΒΑΡΝΤ + ΓΚΑΙΤΕ + ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ 1993-2011. Αυτός και ο Προβόπουλος είναι οι προσωποποιήσεις της ελληνικής οικονομικής καταστροφής και των σκανδάλων διαφθοράς. Τους επιβάλουν οι πλέον θανάσιμοι εχθροί μας, για να εφαρμόσουν αυτά στα οποία τους εκπαίδευσαν. Το βιογραφικό του δεν το έφτιαξα εγώ, αλλά το ….Χάρβαρντ!!!! Έρχεται με την υπογραφή και του ΣΑΜΑΡΑ!!!!
Από το μοναδικό Μπαρμπανίκο

3 σχόλια:

  1. ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΑ GOLDEN BOYS, ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΕΠΙΚΕΡΔΕΣΤΑΤΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κι ο σαμαράς στο Χαρβαντ δεν σπούδασε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λέτε να δεχτεί να υπογράψει;
    και οι 300 κοιμούνται κι εμείς τους ταίζουμε;
    και ο πρόεδρος της δημοκρατίας προσυπογράφει;
    ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή